017-650 7587 admin@cintailmu.com
Select Page

Bahasa Arab Mudah

Jom belajar bahasa Arab dengan MUDAH menggunakan TEKNIK AL MUKHTAR!

 

 

 

Terbukti Mudah!

"Amat rugi kalau dah kenal huruf al Qur'an tapi tak belajar bahasa Arab!"

Jika anda mencari peluang belajar bahasa Arab dengan mudah dalam masa yang singkat, maka Arab Mudah Teknik Al Mukhtar adalah jawapannya!

Dengan kepelbagaian pendekatan kami, Arab Teknik Al Mukhtar sesuai untuk:

golongan dewasa – golongan bersara – sekolah rendah (9 tahun & ke atas) – sekolah menengah – SPM – STAM – pelajar tahfiz – IPT

Ikuti maklumat ringkas & padat yang akan saya kongsikan sekarang. **Anda boleh lakukan pendaftaran pada bahagian bawah web ini.

 

**DISCLAIMER:

Setiap testimonial dan komen yang dikongsikan dalam laman web ini adalah maklum balas peserta secara sukarela. Setiap peserta mempunyai tahap penyerapan ilmu yang berbeza.

In sya Allah, anda jugak akan berjaya menguasi bahasa Arab dengan baik selepas mengikut modul-modul Arab Mudah Teknik Al Mukhtar.

*Kami hanya kongsikan 6 komen peserta dalam laman ini. Untuk lihat komen-komen yang lain, klik DI SINI.

PERSOALAN? 1945 game download?

Saya tak pernah belajar Arab, sesuai ke dengan saya?

Pakej-pakej yang ditawarkan?

Contoh topik pembelajaran?

Apakah keistimewaan Modul Arab Al Mukhtar?

Bagaimana cara belajar guna TEKNIK AL MUKHTAR?

Berkesan ke TEKNIK AL MUKHTAR ni?

Ada yuran ke free?

Sepanjang mengikuti pembelajaran dari Ustaz Abu Hanifa, saya dapati ada kelainan luar biasa dari cara penerangan ustaz. Ustaz telah mencipta kaedah yg menarik yg supaya bahasa arab itu mudah difahami..Antara perkara yg menjadi permasalahan dalam pembelajaran b.arab ialah:
1. Susah untuk ingat vocab dan ustaz selesaikan masalah ini dgn membawa kata-kata hikmah supaya mudah diingat.
2. Tidak tahu terjemahan ketika belajar kaedah b.arab seperti seperti belajar menggunakan kitab berbahasa arab yg menyebabkan kita tidak dapat fokus pada kaedah yg hendak diterangkan dan ustaz selesaikan masalah ini dgn memberikan makna yg sesuai sebelum kaedah-kaedah tertentu hendak diterangkan.

Umar Hafiz, Muar Johor

"Ya, Modul Arab Al Mukhtar memang MUDAH!"

APA YANG AKAN SAYA BELAJAR introduction to pedagogy?

Modul kami merangkumi:

  • Arab Mudah untuk berkomunikasi
  • Arab Mudah untuk memahami keindahan makna al Qur’an
  • Arab Mudah untuk Haji & Umrah
  • Belajar bahasa Arab melalui kisah-kisah lucu
  • Formula tatabahasa Arab yang difahami
  • Teknik mengajar bahasa Arab kepada kanak-kanak walaupun anda tidak pernah belajar bahasa Arab
Modul kami sangat sesuai untuk pelajar sekolah menengah, golongan dewasa dan golongan bersara. Kami telah banyak membantu pelajar bagi persediaan SPM, pelajar tahfiz dan pelajar IPT. Bagi pembelajaran sekolah rendah pula, modul kami sesuai untuk pelajar berumur 9 tahun dan ke atas.

*Sepertimana kanak-kanak atau orang dewasa belajar Iqro’ untuk memboleh baca al Qur’an, begitu jugak lah dengan modul kami yang sesuai dengan pelbagai lapisan umur bagi memahami bahasa al Qur’an. Peserta kanak-kanak dan dewasa akan mendapat modul berlainan sesuai dengan peringkat umur.

*Bagi anda yang sudah mempunyai asas bahasa Arab yang kukuh dan ingin belajar dengan lebih mendalam seperti belajar Kitab Syarah Ibn A’qil & Nahu Wafi, sila WhatsApp/SMS ke 0176507587 taip ARAB ADVANCE.

Program Arab Online ini dikendalikan oleh:

Ust. Abu Hanifa bin Abu Mukhtar

Ust. Abu Hanifa bin Abu Mukhtar

Admin Arab Online

Pembelajaran Arab Online ini diketuai oleh Ust. Abu Hanifa bin Abu Mukhtar. Berikut adalah maklumat ringkas admin:

 

Latar belakang pendidikan:

  • Maktab Mahmud Alor Setar Kedah
  • Pengajian pondok
  • Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIA)
  • University of Sharjah, United Arab Emirates
  • e-Asia University

Sumbangan & Pengalaman:

  • Guru Bahasa Arab Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM)
  • Pengasas Al Mukhtar Center
  • Pengasas Arab Mudah Teknik Al Mukhtar
  • Admin Facebook Bahasa Arab Mudah (42K)

Lokasi Al Mukhtar Center (AMC): No 일엽락 다운로드. 11A, Susur Jalan Kluang 86400 Parit Raja Batu Pahat Johor 

 

“Kunci Kejayaan Bahasa Arab”

In sya Allah anda dijamin dapat kuasai bahasa Arab dengan baik sekiranya anda belajar tajuk asas bahasa Arab mengikut turutan tajuk yang betul. Sebab tu lah kami bangunkan Arab Mudah ni.


“Nak kami bantu anda belajar bahasa Arab dengan mudah?”


Cuba ikuti salah 1 topik di bawah. Sekiranya anda boleh memahami SALAH 1 contoh berikut, ini bermakna modul kami amat sesuai untuk anda. Nak tengok semua pun tak pa 🙂

Kalau tak boleh view, anda perlukan perisian seperti Adobe Reader.

# Contoh 1:

Kisah Lucu Arab

# Contoh 2:

# Contoh 3:

# Contoh Video 1

 

# Contoh Video 2

 

 

# Contoh Video 3

 

 

 

# Contoh Video 4

Arab Mudah AL MUKHTAR!

Dengan mendaftar Arab Mudah AL MUKHTAR, anda berpeluang belajar bahasa Arab dengan menggunakan modul kami yang telah terbukti mudah difahami. Belajar pun secara santai-santai sahaja.

Anda berpeluang belajar asas bahasa Arab berpandukan kitab:

ِمَتْنُ الأُجْرُوْمِيَّةِ – مَتْنُ الْبِنَاءِ 

المُلَخَّصُ – مُعْجَمُ الْقَوَاعِدِ الْعَرَبِيَّة

Kami akan huraikan pada anda dengan gaya bahasa santai yang mudah difahami.

Bagi yang BELUM pernah belajar bahasa Arab, berikan peluang pada diri anda mencuba kaedah yang telah berjaya membimbing lebih 2 000 peserta yang tiada asas bahasa Arab excel 2010 다운로드.

Bagi yang DAH pernah belajar Arab, anda boleh gunakan modul & sistem kami untuk mengajar. Jadi, lebih mudah untuk anda memulakan kelas bahasa Arab anda.

Juga 1 peluang terbaik untuk ibu bapa membantu anak-anak belajar asas bahasa Arab dengan lebih mudah!

APA YANG SAYA DAPAT SELEPAS MENDAFTAR?

Berikut adalah antara keistimewaan yang akan anda perolehi:

A-logo-1minit-motovasi

# Teknik Ingat Vocab

Selain bahan pembelajaran seperti video ringkas dan e-note, kami mempunyai 6 teknik untuk bantu anda ingat perkataan bahasa Arab dengan mudah. 2 daripadanya adalah flashcards yang mempunyai audio & game match. Anda boleh guna laptop / handphone sahaja untuk belajar.

#Cara guna Flashcards

#Cara main Game Match

##

# Pengisian Motivasi Diri

Selain dapat belajar bahasa Arab secara online, anda akan menerima pengisian motivasi menerusi kata-kata hikmah Arab, ayat Qur’an dan hadith. Memang seronok apabila anda dapat mengambil inspirasi daripada sumber rujukan Arab. Memang akan terasa sangat puas!

Komen Pakar!

‘1 MINIT MOTIVASI’ adalah suatu yang biasa akan tetapi disampaikan dengan cara yang luar biasa 폴아웃1 다운로드.

– Dr Akmal Khuzairy bin Abdul Rahman (Pakar Bahasa Arab; UIA)

‘1 MINIT MOTIVASI’ amat bermanfaat kepada semua. Paparan kata-kata motivasi, ayat Qur’an dan hadis pilihan adalah santapan terbaik untuk rohani kita.

– Prof Madya Dr. Ghaffarullahuddin bin Din (Pakar Ekonomi Islam; UiTM Shah Alam)

‘1 MINIT MOTIVASI’ boleh menanam minat pembaca kepada bahasa Arab menerusi paparan kata-kata hikmah bahasa Arab.

– Dr Yasir bin Ismail (Pakar Bahasa Arab; UIA)

Jangan jadikan ‘1 MINIT MOTIVASI’ platform menjana pendapatan semata-mata. Selagi ahli mendapat manfaat berdasarkan apa yang mereka bayar, pelan pemasaran ‘1 MINIT MOTIVASI’ adalah patuh syariah.

– Ust Engku Ahmad Fadzil bin Engku Ali (Panel Syaria’h Bank Muamalat)

 ‘1 MINIT MOTIVASI’ adalah 1 produk yang menarik!

– Prof. Madya Dr. Badri Najib bin Zubir (Pakar Bahasa Arab; UIA)

#Sibuk-sibuk pun dapat belajar

Tok guru saya pesan, “Jangan tunggu masa free baru nak belajar ilmu agama. Sebaliknya free kan masa anda untuk tambahkan ilmu.”

Walaupun sibuk bekerja, anda akan tetap berpeluang belajar asas bahasa Arab kerana setiap sesi kami hanya sekitar 5 minit sahaja 드라마 대박 다운로드. Anda yang tentukan waktu mana yang anda nak belajar.

Anda dapat tambah nilai diri anda dengan pengisian ilmu yang sangat menarik berkaitan:

  • Ayat Qur’an
  • Hadith
  • Kata-kata Hikmah
  • Istilah Arab
  • Dialog Arab
  • Kaedah Arab Mudah

Kat mana lagi yang anda akan dapat pengisian ilmu seperti di atas kalau anda tidak bersama kami. Rugi sangat – sangat anda tak ambil peluang

# Portal Arab Mudah

Anda akan mendapat Portal Arab Mudah yang akan membantu anda belajar asas bahasa Arab dengan lebih MUDAH!

# Mudah difahami

Bahan pembelajaran bahasa Arab kami sediakan sangat menarik kerana ianya ringkas, padat serta DIJAMIN mudah difahami.

#Bangsa Cina belajar Arab

# Sesi soal jawab

Ini adalah 1 keistimewaan yang sukar diperolehi di tempat lain. Anda mempunyai peluang untuk bertanya apa jua soalan yang berkaitan topik pembelajaran kepada ustaz. Mendapat kemudahan rundingan daripada team pakar bahasa Arab adalah 1 bonus besar untuk anda. Ianya percuma!

Untuk memastikan anda dapat memahami kaedah bahasa Arab dengan lebih mudah, kami memberikan fokus  kepada kata-kata hikmah, ayat Qur’an, hadis, perbualan harian, kisah lucu dan ayat bergambar.

Anda akan memahami kaedah bahasa Arab dengan mudah setelah terbiasa dengan petikan Arab.

media sosial

Laras bahasa yang digunakan sama seperti anda berkomunikasi dalam FB, WhatsApp &. 뽀로로와 노래해요 2기 다운로드.

# Sijil Penyertaan

Antara yang menarik lagi, anda akan mendapat sijil penyertaan setelah selesai 15 modul pembelajaran  Arab Al Mukhtar.

 

Mudah difahami

1 pendekatan belajar secara santai yang mudah difahami.

1

Masa Belajar Fleksible

Anda yang tentukan sendiri waktu mana nak belajar.

Mesra Mobile

Anda dapat belajar banyak perkara hanya dengan menggunakan smartphone.

"Bagaimana cara saya nak belajar bahasa Arab?"

Cara Pembelajaran & Jadual

all divice

Antara keistimewaan utama Arab Al Mukhtar ni adalah anda sendiri yang tentukan masa pembelajaran anda. Team kami sentiasa meluangkan masa bersama anda walaupun anda berada di luar Malaysia. Anda boleh memilih untuk belajar setiap 3 hari sekali atau tiap-tiap hari. 1 sesi pembelajaran hanya mengambil masa sekitar 5-10 minit. Nak belajar lebih lama pun boleh.

Dengan menggunakan Portal Arab Mudah, anda akan dapat belajar  asas bahasa Arab dengan mudah menggunakan TEKNIK AL MUKHTAR beautiful girl 다운로드. Pada peringkat awal, anda akan belajar 1 to 1 dengan team kami. Sebab tu TEKNIK AL MUKHTAR ni dah banyak bantu peserta belajar bahasa Arab dengan berkesan.

Anda yang tidak mempunyai emel dapat belajar asas bahasa Arab menggunakan portal yang kami sediakan WhatsApp dan Telegram.

Bagi yang mempunyai emel, setiap 3 hari sekali kami akan berikan 1 bahan pembelajaran ringkas bahasa Arab terus ke emel anda secara percuma. Jadual pembelajaran anda akan lebih tersusun dengan emel – emel yang kami berikan.

Anda juga boleh belajar menggunakan portal yang kami sediakan. Anda akan jimat banyak masa dengan menggunakan Portal Arab Mudah. Portal Arab Mudah adalah 1 *aplikasi khas yang akan kami berikan selepas anda mendaftar.

97% peserta yang menyertai kami adalah 1st time belajar Arab secara online, sebelum ni tak pernah pun.

Sistem kami mesra mobile. Dengan tablet / HP pun masih boleh belajar. Contoh bahan pembelajaran adalah seperti yang diberikan di atas tadi Download Danny Boy.

Selepas mendaftar, anda dapat belajar bahasa Arab dengan mudah menggunakan Modul Arab 7+3:

bahasa-arab-mudah-7-3-238x300

Sememangnya terbukti mudah!

Alhamdulillah, dah terbukti mudah!

“Arab Teknik Al Mukhtar dah bantu ramai peserta belajar asas bahasa Arab dengan mudah.”

sinar-5

Akbar Sinar telah berkongsi 1 pendekatan mudah belajar bahasa Arab pada Jumaat 23/9/2016.

Modul kami memang mudah. Yang dalam gambar atas ni semua perserta Arab Online kami.

In sya Allah, anda jugak akan berjaya menguasi bahasa Arab dengan baik selepas mengikut modul-modul Arab Mudah Teknik Al Mukhtar.

*Kami hanya kongsikan 6 komen peserta dalam laman ini. Untuk lihat komen-komen yang lain, klik DI SINI.

PROMOSI!!

Daftar Pakej D Percuma ebook Pengenalan Asas Bahasa Arab 1

 

Hubungi admin 017-650 7587 sekiranya berlaku masalah teknikal semasa mendaftar Girls' Day Darling mp3.

Dikemaskini: